Asistenční služby v pojišťovnictví - Sobotková, Jitka (2020)
Tématem mé bakalářské práce jsou asistenční služby v pojišťovnictví. Účelem práce je analýza současné nabídky asistenčních služeb konkrétního vzorku tří největších pojišťoven na českém pojistném trhu. Práce je koncepčně rozdělena do dvou částí. První teoreticky vymezuje pojem a význam nejen asistenčních služeb, ale také asistenčních společností. V druhé je provedena analýza nabízených asistencí pojišťovnami. Závěrem jsou výsledky analýzy komparovány podle jednotlivých oblastí pojištění. Součástí výstupů práce je rovněž predikce budoucího vývoje oblasti asistenčních služeb. Výsledky práce mohou posloužit čtenářům při rozhodování mezi pojistnými produkty pojišťoven a jako přehled současně poskytovaných služeb asistence.