Nestabilita akciového a devizového trhu v Ruské Federaci - Vakhrusheva, Violetta; Mandel, Martin, 1962-; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalárská práce se zabývá analýzou finančního trhu Ruské federace. V první části této práce jsou objasněna teoretická východiska, která se vztahují k uvedené problematice. Dále je popsán finanční trh v Ruské federaci se zaměřením na akciový a devizový trh, resp. jeho historie, základní trendy, role Ministerstva financí a Centrální banky Ruské federace, systém měnového kurzu. V další kapitole je podrobněji probrán vývoj měnového kurzu a akciových indexů a hypotézy o jejich vzájemném vztahu: vysvětlující proměnné pohybu, grafická analýza. Poslední kapitola je věnovaná statistické a ekonometrické analýze, a komentářů dosazených výsledků.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses