Reporting v zajišťovně - Štěpánek, Pavel; Ducháčková, Eva, 1958-; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Hlavním tématem bakalářské práce je zajištění a funkce controllingu a reportingu v zajišťovně. V první kapitole je charakterizováno samotné zajištění a jeho konkrétní typy dle forem a tříd jako je proporční a neproporční zajištění. Druhý segment se orientuje na skupinu Vienna Insurance Group (VIG) a také společnost VIG RE Zajišťovna, a.s. Není opomenut reporting jako součást controllingu, ať už z hlediska finančního nebo manažerského účetnictví. Významnou sekci tvoří čtvrtá část, která se orientuje na funkce planningu a reportingu, a to se zájmem o zařazení profit center. V praktické části zobrazujeme reportování Solvency II. V poslední sekci je práce věnována faktorům pro efektivní reporting.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses