Uznávaní výnosů při nedokončené výrobě podle US GAAP - Nováková, Slávka (2020)
Diplomová práce se věnuje uznávání výnosů při nedokončené výrobě podle US GAAP. Práce popisuje důvod vzniku a zároveň celý proces, jak obecně uznávané účetní principy vznikly. Dále popisuje uznávání výnosů podle starého, již neplatného, standardu ASC 605, ale také podle nového standardu ASC 606, který sjednotil pravidla pro uznávání výnosů. V poslední části práce ukazuje celý proces uznávání výnosů ve společnosti (5 stupňový model uznání výnosů) na konkrétním přikladu. Je zde také popsáno uznávání výnosů podle ASC 605 i podle ASC 606 s důrazem na rozdíly, které společnosti vznikly vstupem nového standardu do platnosti.