Uznávaní výnosů při nedokončené výrobě podle US GAAP - Nováková, Slávka; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se věnuje uznávání výnosů při nedokončené výrobě podle US GAAP. Práce popisuje důvod vzniku a zároveň celý proces, jak obecně uznávané účetní principy vznikly. Dále popisuje uznávání výnosů podle starého, již neplatného, standardu ASC 605, ale také podle nového standardu ASC 606, který sjednotil pravidla pro uznávání výnosů. V poslední části práce ukazuje celý proces uznávání výnosů ve společnosti (5 stupňový model uznání výnosů) na konkrétním přikladu. Je zde také popsáno uznávání výnosů podle ASC 605 i podle ASC 606 s důrazem na rozdíly, které společnosti vznikly vstupem nového standardu do platnosti.
Vedoucí práce: David Procházka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses