Problematika odpisů dle českých účetních standardů, IFRS a české daňové legislativy - Khudenkikh, Daria (2020)
Daná bakalářská práce se zabývá problematikou odpisů podle českých účetních standardů, IFRS a české daňové legislativy. Teoretická část je založena na prostudovaní a následné analýze odborných zdrojů. První tři kapitoly mají za cíl popsat a porovnat různé metody odepisovaní z pohledu odlišných finančních oblastí, ve kterých jde uplatnit odepisovaní dlouhodobého majetku. Praktická část je pak zaměřena na aplikaci získaných teoretických poznatků v modelovém podniku. V závěru jsou shrnuty výsledky práce, je okomentována a zhodnocena míra dosaženi stanoveného cíle.