Specifika finančního řízení neziskových organizací : případová studie Cesta domů - Šumník, Jakub (2020)
Cílem této bakalářské práce je definovat specifika finančního řízení neziskových organizací a jejich odlišností od komerčního sektoru s užším zaměřením na neziskovou organizaci Cesta domů. Bakalářská práce se skládá ze dvou hlavních částí – teoretické a praktické. Úvodní metodická část popisuje jednotlivé finanční ukazatele neziskových organizací. V analytické části jsou následně rozebrány tyto ukazatele na případové studii neziskové organizace Cesta domů. Jako výzkumná metoda byl použit přístup kvantitativního výzkumu formou případové studie. Výsledkem práce je porovnání těchto dvou sektorů a následné doporučení pro nově vznikající neziskové organizace v tomto odvětví.