Analýza kapitálového a komoditního trhu v JAR - Fencl, František; Musílek, Petr, 1965-; Pastiranová, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá rozborem jihoafrického kapitálového a komoditního trhu. Důraz je kladen zejména na největší jihoafrickou burzu Johannesburg Stock Exchange. Práce rozebírá obchodování na této burze i jednotlivé produkty se kterými lze na Johannesburg Stock Exchange obchodovat. Důležitou součástí diplomové práce je i identifikace a srovnání příčin, které ovlivňují vývoj jihoafrické burzy. K tomuto porovnání práce využívá hlavní burzovní index FTSE/JSE All Share Index. Značná část diplomové práce se také věnuje komoditám, které se v Jihoafrické republice těží, a zkoumá vliv těchto komodit na vývoj jihoafrické burzy. Na závěr je zhodnocení všech faktorů, které mají vliv na jihoafrickou burzu a které je potřeba při analýze této burzy sledovat.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses