Bankovní unie - regulatorní pravidla v rámci EU - Lukeš, Dan; Fleischmann, Luboš, 1969-; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce si klade za cíl popsat vznik bankovní unie, vysvětlit podobu jednotlivých pilířů a funkčnost mechanismů, které mají za cíl sjednocení regulatorních a dohledových praktik v eurozóně. Předkrizový přístup k regulaci byl z dnešního pohledu naprosto nedostatečný, proto se následující text snaží na konkrétních případech vysvětlit důvody pro aktuální podobu bankovní unie, které zajišťuje efektivní a bezpečné fungování jednotného trhu. Závěr práce se věnuje chybějícímu pilíři unie, jeho navrhované podobě a překážkám bránícím v jeho dokončení.
Vedoucí práce: Luboš Fleischmann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses