Spuštění Apple Pay z pohledu Komerční banky a. s. a jeho využívání v České republice - Varhaníčková, Zuzana (2020)
Cílem bakalářské práce je poskytnout pohled na vývoj využívání nově spuštěné platební metody Apple Pay v České republice na počátku jejího spuštění i rok poté. Práce je tvořena dvěma částmi. První, teoretická část je tvořena obecným úvodem do platebních služeb, platebního styku a detailněji se zaměřuje na platební karty a inovativní platební metody. Dále je představena Komerční banka, a.s. jako jedna z bank, která danou službu hned od počátku zavedla, a proto je použita i jako subjekt při porovnávání dat. Obsahem druhé, empirické části je srovnání výchozích čísel o používání Apple Pay při jeho zavedení od Komerční banky, a.s. se získanými daty o současném vývoji jak od Komerční banky, a.s., tak z vytvořeného dotazníku.