Odvodové zatížení poskytování ubytování ve sdílené ekonomice - Bláha, Martin; Vančurová, Alena, 1957-; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Záměrem této bakalářské práce je přiblížit problematiku poskytování ubytování prostřednictvím nejvýznamnější digitální platformy Airbnb, obecně vnímané, jako hlavní představitel sdílené ekonomiky v oblasti ubytování. Předmětem teoretické části je charakterizace sdílené ekonomiky, historie a vývoj platformy Airbnb. Dále se práce zaměřuje na analýzu zákonných povinností poskytovatelů ubytování podle platné legislativy České republiky a podle stanoviska Generálního finančního ředitelství ČR. V praktické části je představena problematika poskytování ubytování na sledované platformě různými subjekty, a to přímo vlastníkem jednotky nebo zprostředkovatelem – realitní společností. Závěrem jsou zhodnoceny dopady jednotlivých forem poskytování ubytování z pohledu dosahovaných příjmů a zákonného odvodového zatížení.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses