Administrativní náklady zadávání veřejných zakázek ve vybraných obcích - Procházka, Karel (2020)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat strukturu výši a strukturu administrativních nákladů u obcí na území České republiky a administrativní náročnost veřejných zakázek dle předmětu. Teoretická část sestává ze tří kapitol, přičemž jedna je věnována veřejným zakázkám, druhá potom transakčním nákladům a třetí obcím s důrazem na jejich rozpočet. Praktická část obsahuje analýzu administrativních nákladů a veřejných zakázek u jedenácti obcí s počtem obyvatel v intervalu sedmi až devíti tisíc.