Účetní a daňová specifika mikro účetních jednotek v kosmetickém průmyslu - Zemanová, Jana; Šindelář, Michal; Jošt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Hlavním cílem této bakalářské práce je popis účetních a daňových specifik v kosmetickém průmyslu se specializací na mikro účetní jednotky. Teoretická část práce se věnuje nejprve vymezení mikro účetních jednotek. Dále v rámci účetních specifik poukazuje především na účtovou třídu zásob. Z účetního hlediska je také důležitá problematika zúčtovacích vztahů. Následující část práce zmiňuje daňová specifika, pro která je typická daň z přidané hodnoty. Praktická část práce se věnuje analýze vybraných oblastí dvou konkrétních společností.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses