Finanční analýza podniku Skanska Transbeton, s.r.o. - Josková, Kateřina (2020)
Cílem bakalářské práce je zhotovení finanční analýzy společnosti Skanska Transbeton, s.r.o. a její porovnání s konkurenty na trhu během období 2014–2018. Práce se skládá ze 3 částí. V metodické části jsou popsány ukazatele finanční analýzy a jejich struktura. Následuje charakteristika sledované společnosti a trhu, na kterém působí. V poslední části jsou poznatky aplikovány na vybrané společnosti.