Finanční analýza Techmania Science Center o.p.s. - Němečková, Šárka; Dvořák, Jan; Červený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První část se zabývá českým nestátním neziskovým sektorem, základními druhy nestátních neziskových organizací v České republice, jejich právním ukotvením, financováním a specifiky zdanění, účetnictví a výkaznictví. Druhá část je věnována společnosti Techmania Science Center o. p. s. a její finanční analýze pro roky 2014-2018. Ta se skládá z vertikální a horizontální analýza rozvahy a výkazu zisku ztráty, analýzy počtu návštěvníků a zaměstnanců, struktury přijatých dotací a modelu BAMF. Analyzovaná společnost je v některých oblastech porovnána s jiným science centrem, a to s iQLANDIA o. p. s.
Vedoucí práce: Jan Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses