Analýza nabídky povinného ručení na českém trhu - Sůva, Karel (2020)
Tato bakalářská práce analyzuje nabídku povinného ručení na českém trhu. Z počátku je čtenářům vysvětleno povinné ručení z obecného hlediska a vše, co se s tímto pojištěním pojí. Nesmí chybět smluvní náležitosti a hlavní typy připojištění. Dále se podíváme na účastníky pojistného trhu na našem území a detailněji bude charakterizováno všech 12 pojišťoven nabízející sjednání povinného ručení. Závěr práce je věnován tvorbě pojistného ze strany pojistitele i pojistníka, se zaměřením na analýzu určitých faktorů působící na konečnou cenu povinného ručení, které může ovlivnit pojistník.