Analýza hospodaření vybraných politických stran a politických hnutí - Ptáčková, Kristýna; Jošt, Marek; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce ve své úvodní části vymezuje nestátní neziskové organizace, které se v mnoha ohledech liší od výdělečných organizací. Předmětem práce je komplexní analýza hospodaření vybraných politických stran a politických hnutí aktuálně zastoupených v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky. Především je rozebráno hospodaření politických stran a hnutí se zvláštním zřetelem na financování těchto organizací. Celá práce se opírá o zákon č. 424/1991 Sb., který v roce 2016 prošel rozsáhlou novelou, a pro politické strany a hnutí to představuje nové povinnosti, které jsou podrobně v práci rozebrány. Praktická část se především zaměřuje na analýzu účetních závěrek jednotlivých politických stran a hnutí za poslední tři roky a hodnotí jejich financování.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses