Projektové vzdělávání ve výuce ekonomických předmětů - Malinová, Barbora (2020)
Cílem této práce je analyzovat rozvoj odborných znalostí, měkkých dovedností a klíčových kompetencí v ekonomickém vzdělávání na předmětu Fiktivní firma na obchodní akademii a na předmětu Cvičná firma na Vysoké škole ekonomické. Tato práce také popisuje současné nároky na profil absolventů obchodních akademií a analyzuje benefity inovativních výukových metod. Hlavním cílem práce je zjistit, jak tuto formu vyučování vnímají vyučující, jak ji vnímají žáci a které znalosti, dovednosti a klíčové kompetence tato forma výuky nejvíce rozvíjí. Na základě zjištěných výsledků dotazníkového šetření jsou v závěru práce uvedeny návrhy a doporučení pro pedagogickou praxi.