Vývoj vzájemného obchodu mezi USA a SSSR v sedmdesátých a osmdesátých letech 20. století - Pešek, Jan; Tóth, Andrej, 1975-; Drábek, Jakub, 1989-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Cílem této práce je analyzovat zahraniční obchod mezi Spojenými státy americkými a Sovětským svazem v období sedmdesátých a osmdesátých let dvacátého století. První část práce je věnována vývoji vzájemných obchodních vztahů a dále deskripci ekonomické a politické situace v USA a SSSR v dané době. Druhá část práce poskytuje analýzu konkrétního vývoje struktury a objemu zahraničního obchodu na pozadí konkrétních zahraničněpolitických událostí. Práce potvrzuje hypotézu, že v průběhu sedmdesátých a osmdesátých let docházelo mezi oběma státy ke změnám zahraničního obchodu v přímé souvislosti s aktuálními zahraničněpolitickými vztahy obou zemí.
Vedoucí práce: Andrej Tóth
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářské a politické dějiny 20. století [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses