Problematika nestátních neziskových organizací a možné dopady ratifikace Istanbulské úmluvy na jejich financování - Turková, Adriena; Louda, Tomáš, 1955-; Matula, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku financování nestátních neziskových organizací. Cílem dané práce je objasnění, v jakém rozsahu je problematika financování těchto organizací na úrovni České republiky, a jaká je její hlavní příčina. Pozornost bude soustředěna především na nestátní neziskové organizace, které poskytují sociální služby a zaujímají právní formu spolek, obecně prospěšné společnosti a ústavy.Budu se snažit popsat jednotlivé možnosti financování organizací, a zda je jich dostatečné množství na pokrytí svých nákladů, a tak vést ke zvýšení pravděpodobnosti trvalé existence. Cílem je i zjištění, zda by ratifikace Istanbulské úmluvy měla především ekonomické dopady na financování nestátních neziskových organizací. Toto šetření bude prováděno na neziskových organizacích, kterých se přímo Istanbulská úmluva týká. Istanbulskou úmluvu se budeme v práci snažit popsat a vysvětlit určité body, které v dnešní době čelí mnohé kritice a nepochopení. Hlavní pozornost bude Istanbulské úmluvě věnována z hlediska financování organizací, a jaký by na ně měla potencionální dopad z hlediska financování.Analýza tohoto problému bude vedena prostřednictvím kvalitativního výzkumu pomocí rozhovoru s hlavní představitelkou nestátní neziskové organizace, která je zaměřena na domácí a sexuální násilí, a týká se jí již zmiňovaná Istanbulská úmluva. Představitelka mi poskytne informace potřebné na analýzu dané problematiky financování nestátních neziskových organizací vČeské republice. Ekonomické dopady ratifikace Istanbulské úmluvy budou řešeny především pomocí poskytnutých materiálů Úřadu vlády České republiky a jiných souvisejících materiálů, které souvisí s ratifikací Istanbulské úmluvy. V rámci analýzy bude soustředěna pozornost i na sou
V rámci této práce budu usilovat i o zhodnocení aktuální situace a budu navrhovat možná řešení dané problematiky.
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses