Zaměstnanecké benefity z hlediska účetního a daňového - Křížková, Tereza (2020)
Hlavním tématem této bakalářské práce je zaměstnanecké benefity z daňového a účetního hlediska. Cílem této práce je zjistit, které z vybraných benefitů jsou pro zaměstnavatele daňově atraktivní a které nikoliv. Dalším cílem je prozkoumat dopad těchto benefitů do účetnictví. Posledním cílem je analyzovat dopad těchto benefitů na čistou mzdu zaměstnance. Práce je zaměřena na obecné vymezení zaměstnaneckých benefitů. Dále zkoumá účetní a daňové dopady vybraných benefitů. V další části této práce je uved dopad jednotlivých vybraných benefitů na čistou mzdu zaměstnance. Poslední kapitola se zabývá shrnutí jednotlivých poznatků a určení jejich daňové výhodnosti.