Zaměstnanecké benefity z hlediska účetního a daňového - Křížková, Tereza; Zelenková, Marie, 1973-; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Hlavním tématem této bakalářské práce je zaměstnanecké benefity z daňového a účetního hlediska. Cílem této práce je zjistit, které z vybraných benefitů jsou pro zaměstnavatele daňově atraktivní a které nikoliv. Dalším cílem je prozkoumat dopad těchto benefitů do účetnictví. Posledním cílem je analyzovat dopad těchto benefitů na čistou mzdu zaměstnance. Práce je zaměřena na obecné vymezení zaměstnaneckých benefitů. Dále zkoumá účetní a daňové dopady vybraných benefitů. V další části této práce je uved dopad jednotlivých vybraných benefitů na čistou mzdu zaměstnance. Poslední kapitola se zabývá shrnutí jednotlivých poznatků a určení jejich daňové výhodnosti.
Vedoucí práce: Marie Zelenková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses