Nelegální činnosti v bankovním sektoru - Kohoutová, Martina; Kučerová, Adéla; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nelegální činnosti v bankovní sféře a to konkrétně insider tradingem a praním špinavých peněz. První část je zaměřena především na teoretické vysvětlení jednotlivých pojmů. V té další se věnuje regulaci, dohledu a prevenci před praktikami vybraných podvodů. Cílem je porovnání těchto problematik v České republice s dalšími dvěma zeměmi a to Itálií a Spojenými státy americkými. Tato analýza je sestavena na základě dat, která jsou veřejně dostupná.
Vedoucí práce: Adéla Kučerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses