Komparace finančního účetnictví individuálního podnikatele a společnosti s ručením omezeným - Sodomka, Vojtěch; Randáková, Monika, 1966-; Hospodka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem bakalářské práce je popsat a porovnat významné rozdíly při vykazování účetních informací u podnikatele fyzické osoby vedoucí účetnictví a u společnosti s ručením omezeným, která je založena fyzickou osobou. Úvodní část práce se zaměřuje na vysvět-lení základních pojmů spojených s procesem podnikání. Následuje popis legislativního rámce účetnictví zaměřeného na vymezení účetní jednotky a jejich kategorizaci, rozsah vedení účetnictví, rozsah sestavení a zveřejnění účetní závěrky jak z pohledu individuál-ního podnikatele, tak z pohledu společnosti s ručením omezeným. Závěr práce se zamě-řuje na odchylky při účtování vybraných položek či transakcí (osobní spotřeba, odpisy, opravné položky, rozdělování výsledku hospodaření) u obou typů subjektů. Završení práce poskytuje shrnutí poznatků.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses