Investiční analýza společnosti Facebook - Ryazantseva, Natalia (2020)
Záměrem této bakalářské práce je aplikace fundamentální a technické analýzy na akciový titul společnosti Facebook Inc. a odvození investičního doporučení na jejich základě. Práce je rozdělena do čtyř částí podle použitých analýz. První část je věnována ohodnocení vlivu makroekonomických faktorů na akciový trh ve Spojených Státech Amerických. Ve druhé časti se jedná o odvětvovou fundamentální analýzu a následný výzkum technologického sektor. V průběhu třetí kapitoly se provádí firemní analýza, kde je pomocí různých modelů stanovena vnitřní hodnota sledovaného akciového instrumentu. Čtvrtá část popisuje technickou analýzu a s ní související techniky prognózování budoucího vývoje akciových kurzů.