Investiční analýza společnosti Facebook - Ryazantseva, Natalia; Veselá, Jitka; Panoš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Záměrem této bakalářské práce je aplikace fundamentální a technické analýzy na akciový titul společnosti Facebook Inc. a odvození investičního doporučení na jejich základě. Práce je rozdělena do čtyř částí podle použitých analýz. První část je věnována ohodnocení vlivu makroekonomických faktorů na akciový trh ve Spojených Státech Amerických. Ve druhé časti se jedná o odvětvovou fundamentální analýzu a následný výzkum technologického sektor. V průběhu třetí kapitoly se provádí firemní analýza, kde je pomocí různých modelů stanovena vnitřní hodnota sledovaného akciového instrumentu. Čtvrtá část popisuje technickou analýzu a s ní související techniky prognózování budoucího vývoje akciových kurzů.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses