Islámské pojišťovnictví - Tomčany, Filip (2020)
Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře s islámským pojištěním – Takaful. Jsou zde popsány hlavní rysy islámského finančního systému s důrazem na zákaz úročení. Dále se práce věnuje historii pojištění Takaful, porovnání islámského pojištění s konvenčním pojištěním a následně jsou přehledně rozebrány modely islámského pojištění. Zároveň také analyzuje použité smlouvy vycházející z islámského práva. Součástí bakalářské práce je pohled na pojištění Takaful z celosvětového hlediska.