Islámské pojišťovnictví - Tomčany, Filip; Ducháčková, Eva, 1958-; Štok, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře s islámským pojištěním – Takaful. Jsou zde popsány hlavní rysy islámského finančního systému s důrazem na zákaz úročení. Dále se práce věnuje historii pojištění Takaful, porovnání islámského pojištění s konvenčním pojištěním a následně jsou přehledně rozebrány modely islámského pojištění. Zároveň také analyzuje použité smlouvy vycházející z islámského práva. Součástí bakalářské práce je pohled na pojištění Takaful z celosvětového hlediska.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses