Insurtech a Umělá inteligence v tradičním pojišťovnictví - Tran Duc, Tai; Ducháčková, Eva, 1958-; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Insurtech je ekosystém společností zaměřený na inovace (většinou startupy), které vytváří určitou hodnotu jak pro stávající pojišťovny, tak i pro klienty tím, že narušují a řeší problémy napříč hodnotovým řetězcem pojištění prostřednictvím zapojení nových technologií sledováním uživatelsky orientovaného přístupu. I přes to, že pojišťovnictví není jediným průmyslem, který zažívá obrovský nárůst inovací a modernizace, je to pravděpodobně ten, který jej potřebuje nejvíce z důvodů převládajícího konzervatismu a nedostatku pohyblivosti.Cílem bakalářské práce je shrnout a objasnit vliv Insurtechu a umělé inteligence na tradiční pojišťovnictví. Úvodní část pokrývá základní představení a typy Insurtechu, které definují jejich způsob použití. Pozornost je následně věnována rozboru umělé technologie a jejímu uplatnění v pojišťovacím sektoru. Tato práce umožní čtenáři lépe pochopit implementaci umělé technologie a moderních technologií pro zlepšení pojišťovacích procesů tradičních pojišťoven a důležitost klientsky zaměřeného přístupu, jelikož důvěra je v dnešní době novou měnou.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses