Příjmy sociálního pojištění dle krajů v ČR - Kolek, Daniel (2020)
Sociální pojištění se skládá z několika subsystémů, které májí zabezpečit pojištěnce v různých sociálních situacích. Bakalářská práce „Příjmy sociálního pojištění dle krajů v ČR“ se zabývá vývojem příjmů pojistného na sociálního zabezpečení a pojistného na veřejné zdravotní pojištění Všeobecné zdravotní pojišťovny v krajích ČR. V práci je vysvětlen princip fungování sociálního pojištění v ČR, dále jsou rozebírány faktory, které ovlivňují sociální pojištění. V analytické části práce jsou komparovány příjmy sociálního pojištění v krajích ČR v letech 2010-2018 a vysvětleny důvody rozdílu ve výši příjmů sociálního pojištění v krajích ČR.