Vykazování trvalého snížení hodnoty dlouhodobých odepisovaných aktiv - Žáková, Kamila (2020)
Bakalářská práce se zabývá jednotlivými metodami odepisování dlouhodobých aktiv podle českých účetních standardů a provádí analýzu odpisových metod na fiktivním příkladu. První kapitola se věnuje odlišnostem dlouhodobého majetku z účetního hlediska, jeho oceňování, odpisování a vyřazení, přičemž druhá kapitola nahlíží na dlouhodobý majetek z daňového pohledu. Praktická část zobrazuje výzkum nejčastějších metod odpisování na vybraném vzorku nejvýznamnějších českých společností.