Vykazování trvalého snížení hodnoty dlouhodobých odepisovaných aktiv - Žáková, Kamila; Bokšová, Jiřina, 1960-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce se zabývá jednotlivými metodami odepisování dlouhodobých aktiv podle českých účetních standardů a provádí analýzu odpisových metod na fiktivním příkladu. První kapitola se věnuje odlišnostem dlouhodobého majetku z účetního hlediska, jeho oceňování, odpisování a vyřazení, přičemž druhá kapitola nahlíží na dlouhodobý majetek z daňového pohledu. Praktická část zobrazuje výzkum nejčastějších metod odpisování na vybraném vzorku nejvýznamnějších českých společností.
Vedoucí práce: Jiřina Bokšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses