Finanční analýza Aquaforum, s.r.o. - Nguyen, Duc Cuong (2020)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu na společnost Aquaforum, s. r. o. za období 2014-2018 a její výsledky porovnat s konkurenčními podniky. Při analýze byly použity veřejně dostupné účetní závěrky. Práce se skládá ze čtyř částí, první část se věnuje teoretickým základům finanční analýzy. Zaměřujeme se především na vysvětlování metod, které byly během zpracování práce použity. Druhá část práce je více praktická. Cílem této části je zaměřit se na vypočítané ukazatele, které následně porovnáváme s konkurenčními společnostmi v daném odvětví. Třetí část je věnovaná bankrotním a bonitním modelům a v závěrečné fázi dochází ke shrnutí finanční analýzy a celkovému ohodnocení situace podniku na trhu.