Analýza nezaměstnanosti v Moravskoslezském kraji v letech 2006-2018 a následná komparace s Českou republikou - Ladner, Dominik; Škoda, Jiří; Rotschedl, Jiří, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Bakalářská práce se zabývá analýzou nezaměstnanosti v Moravskoslezském kraji v letech 2006–2018. Cílem práce je detailní analýza nezaměstnanosti a struktury uchazečů o zaměstnání. Teoretická část charakterizuje základní pojmy související s nezaměstnaností jako trh práce, nezaměstnanost, státní politiku zaměstnanosti a také přibližuje Moravskoslezský kraj. Moravskoslezský kraj patří dlouhodobě k nejhorším krajům, co se zaměstnanosti týče. Po překonání hospodářské krize se od roku 2013 v kraji projevuje klesající trend vývoje nezaměstnanosti, kdy se do roku 2018 snížil počet uchazečů o zaměstnání v porovnání s rokem 2013 o více než polovinu. Zásluhu na tom má zlepšující se situace nejen v Moravskoslezském kraji, ale také v celé republice. Závěrem bylo zjištěno, že jedním z hlavních problému v kraji, je dlouhodobá nezaměstnanosti a stále narůstající podíl absolventů vysokých škol na trhu práce.
Vedoucí práce: Jiří Škoda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses