Účetní a daňové souvislosti rozdělení obchodní společnosti - Pavlíková, Kamila (2020)
Bakalářská práce se zabývá přeměnami obchodních společností se zaměřením na rozdělení obchodní společnosti. Hlavním cílem práce je přiblížit tuto problematiku z účetního a daňovéhohlediska. V teoretické části práce jsou nejprve představeny jednotlivé typy přeměn obchodních společností a následně je podrobněji charakterizována právní úprava rozdělení společnosti. V dalších kapitolách jsou rozebrány účetní souvislosti spojené s tímto typem přeměny a následně i její daňové dopady. Praktická část této práce je věnována analýze rozdělení odštěpením na příkladu konkrétní společnosti z praxe.