Účetní a daňové souvislosti rozdělení obchodní společnosti - Pavlíková, Kamila; Lukeš, Jáchym; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce se zabývá přeměnami obchodních společností se zaměřením na rozdělení obchodní společnosti. Hlavním cílem práce je přiblížit tuto problematiku z účetního a daňovéhohlediska. V teoretické části práce jsou nejprve představeny jednotlivé typy přeměn obchodních společností a následně je podrobněji charakterizována právní úprava rozdělení společnosti. V dalších kapitolách jsou rozebrány účetní souvislosti spojené s tímto typem přeměny a následně i její daňové dopady. Praktická část této práce je věnována analýze rozdělení odštěpením na příkladu konkrétní společnosti z praxe.
Vedoucí práce: Jáchym Lukeš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses