Analýza penzijních společností v ČR - Hránek, Vít (2020)
Práce se bude zaměřovat na strukturu penzijních společností v České republice, jejich podstatu a zejména pak analýzu jednotlivých fondů v rámci těchto společností. Práce je rozdělena do dvou systematických celků. V první části pojednává o fundamentální povaze 3. pilíře a vysvětluje jeho podstatu. Druhá část je zaměřená na praktické analyzování účastnických fondů za účelem nalezení těch nejvýkonnějších.Vzhledem k tomu, že v současné době již nelze sjednat penzijní připojištění, práce zkoumá výkonnost pouze fondů doplňkového penzijního připojištění. V závěru jsou pak seřazeny jednotlivé společnosti podle zhodnocení, které svým klientům přinesly.