Analýza vývoje stavebního spoření v České republice - Kapasná, Marie (2020)
Práce s názvem „Analýza vývoje stavebního spoření v ČR“ je zaměřena na vývoj tohoto produktu nejprve ve světě a poté v naší zemi. V práci je popisováno stavební spoření, jeho výhody a nevýhody a všechny možnosti, které nabízí. Je zde vysvětlen důvod vzniku tohoto produktu a také to proč je stále tak oblíbený. Hlavní zaměření práce je na úvěrovou část stavebního spoření, popisuje nutné podmínky pro přidělení cílové částky a získání klasického úvěru. Je zde také popsán překlenovací úvěr a jeho varianty a úvěr hypoteční. Poté jsou popsány různé hodnoty či parametry, kterými lze porovnávat výhodnost úvěru. V praktické části pak dochází k porovnávání výhod hypotečního a překlenovacího úvěru a k hodnocení, který z těchto produktů je v současné chvíli výhodnější. Nakonec je dáno doporučení, jak si vybrat nejvýhodnější úvěr na financování bydlení.