Analýza vývoje stavebního spoření v České republice - Kapasná, Marie; Dvořák, Petr, 1960-; Kučerová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Práce s názvem „Analýza vývoje stavebního spoření v ČR“ je zaměřena na vývoj tohoto produktu nejprve ve světě a poté v naší zemi. V práci je popisováno stavební spoření, jeho výhody a nevýhody a všechny možnosti, které nabízí. Je zde vysvětlen důvod vzniku tohoto produktu a také to proč je stále tak oblíbený. Hlavní zaměření práce je na úvěrovou část stavebního spoření, popisuje nutné podmínky pro přidělení cílové částky a získání klasického úvěru. Je zde také popsán překlenovací úvěr a jeho varianty a úvěr hypoteční. Poté jsou popsány různé hodnoty či parametry, kterými lze porovnávat výhodnost úvěru. V praktické části pak dochází k porovnávání výhod hypotečního a překlenovacího úvěru a k hodnocení, který z těchto produktů je v současné chvíli výhodnější. Nakonec je dáno doporučení, jak si vybrat nejvýhodnější úvěr na financování bydlení.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses