Finanční analýza společnosti AudioMaster CZ a.s. - Janoušková, Magdaléna (2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vypracování finanční analýzy společnosti AudioMaster CZ a.s. v letech 2013-2018. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je převážně zaměřena na horizontální a vertikální analýzu účetních výkazů, na vybrané finanční ukazatele a také na bankrotní a bonitní modely. Hlavním cílem této části je vypracování teoretického podkladu pro praktickou část. V rámci ní je nejprve představena firma AudioMaster CZ a.s., následně je provedena horizontální a vertikální analýza, analýza rozdílových a poměrových ukazatelů a je též aplikován bankrotní a bonitní model. Na závěr je provedeno konkurenční srovnání vybraných finančních ukazatelů se společností AUDIO PARTNER s.r.o.