Fundamentální a technická analýza vývoje cen ropy - Michalička, Matěj (2020)
Tato bakalářská práce pojednává o využití fundamentální a technické analýzy jako metod pro predikci cenového kurzu ropy. Hlavním cílem bakalářské práce je aplikace vybraných metod fundamentální a technické analýzy s následným vyhodnocením jejich úspěšnosti. Obsahem teoretické části je charakteristika ropného trhu a popis možných postupů pro predikci ceny ropy. Tyto poznatky jsou dále využity jako podklad pro empirickou část, která se zabývá konstrukcí a samostatnou aplikací jednotlivých faktorů a indikátorů s následnou společnou implementací do jednoduchých obchodních systémů. Jejich výsledky jsou na závěr ohodnoceny stanovenými ukazateli.