Fundamentální a technická analýza vývoje cen ropy - Michalička, Matěj; Fičura, Milan; Chval, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce pojednává o využití fundamentální a technické analýzy jako metod pro predikci cenového kurzu ropy. Hlavním cílem bakalářské práce je aplikace vybraných metod fundamentální a technické analýzy s následným vyhodnocením jejich úspěšnosti. Obsahem teoretické části je charakteristika ropného trhu a popis možných postupů pro predikci ceny ropy. Tyto poznatky jsou dále využity jako podklad pro empirickou část, která se zabývá konstrukcí a samostatnou aplikací jednotlivých faktorů a indikátorů s následnou společnou implementací do jednoduchých obchodních systémů. Jejich výsledky jsou na závěr ohodnoceny stanovenými ukazateli.
Vedoucí práce: Milan Fičura
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses