Testování technické analýzy na měnových párech GBP/ZAR, EUR/USD a USD/CZK - Babčan, Matěj; Vejmělek, Jan; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem práce je sestavit obchodní strategii založenou na technické analýze, kterou budu se stejnými parametry aplikovat na měnové páry GBP/ZAR, EUR/USD a USD/CZK. Má pozornost bude zaměřena na úspěšnost strategie napříč těmito měnovými páry. Dále, nastane-li taková situace, se pokusím o rozbor možných příčin rozdílné úspěšnosti obchodů na zmíněných měnových párech. Po vyhodnocení výsledků obchodů na jednotlivých měnových párech se také pokusím o korekci dané obchodní strategie tak, abych zvýšil úspěšnost strategie na nejméně úspěšném měnovém páru. V souvislosti s touto problematikou v teoretické části rozebírám pojmy užívané na devizovém trhu a v technické analýze. Také rozebírám jednotlivé svíčkové formace a významné indikátory technické analýzy včetně těch, které budou využity v praktické části práce.
Vedoucí práce: Jan Vejmělek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses