Analýza investičních certifikátů na českém trhu - Mitášová, Kristýna; Radová, Jarmila; Siuda, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce je zaměřená na investiční certifikáty obchodované na Burze cenných papírů Praha. Jako první se práce zaměřuje na teoretickou stránku certifikátů. Co to investiční certifikáty jsou, jakou mají právní úpravu, rating cenných papírů a rizika s nimi spojená. Druhá část práce rozebírá druhy certifikátů, které mohou být na trhu nalezeny. Poslední část práce je zaměřená na detailní analýzu tří certifikátů, které byly obchodované na pražské burze. Tato analýza je zaměřena na popis jednotlivých certifikátů a jejich vlastností a uvažuje možnou výnosnost dle různých scénářů vývoje.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses