Neobanky a jejich vliv na bankovní sektor - Vo Hong, Quan; Kučerová, Adéla; Juhászová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce si klade za cíl seznámit čtenáře se základními poznatky o aktuálním trendu neobank a jejich produktů, které jsou dnes nabízeny retailovým zákazníkům. První část je věnována základní charakteristice pojmu fintech a vysvětlení jeho vývoje, na kterém se staví typově nové mobilní bankovnictví. V hlavní části práce je dále nastíněno fungování neobanky ovlivňující bankovní trh se svými inovativními bankovními produkty a její odlišnosti oproti stávajícím tradičním finančním institucím. Poslední empirická část obsahuje výsledky z porovnání neobank a ostatních finančních institucí v podobě tradiční banky a neobanky působící na stejném území za pomocí analytických ukazatelů a dostupných dat.
Vedoucí práce: Adéla Kučerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses