Analýza ukazatele RPSN u spotřebitelských úvěrů - Miller, Jan (2020)
V dipolmové práci „Analýza ukazatele RPSN u spotřebitelských úvěrů“ se v první řadě (teoretická část) budeme věnovat ekonomickým aspektům obou pojmů, tedy RPSN (roční procentní sazba nákladů) a spotřebitelský úvěr. Pokusíme se zaměřit i na právní stránku této problematiky, ovšem pouze v minoritním zastoupení. V části analytické budou analyzovány konkrétní spotřebitelské úvěry jak od bankovních, tak nebankovních poskytovatelů. V rámci analýzy je posuzována nejen výhodnost jednotlivých půjček oproti jiným, ale také správnost uváděného RPSN a poskytovaných informací ze strany poskytovatelů. V závěru práce jsou porovnány zjištěné výsledky.