Analýza ukazatele RPSN u spotřebitelských úvěrů - Miller, Jan; Radová, Jarmila; Silberhornová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
V dipolmové práci „Analýza ukazatele RPSN u spotřebitelských úvěrů“ se v první řadě (teoretická část) budeme věnovat ekonomickým aspektům obou pojmů, tedy RPSN (roční procentní sazba nákladů) a spotřebitelský úvěr. Pokusíme se zaměřit i na právní stránku této problematiky, ovšem pouze v minoritním zastoupení. V části analytické budou analyzovány konkrétní spotřebitelské úvěry jak od bankovních, tak nebankovních poskytovatelů. V rámci analýzy je posuzována nejen výhodnost jednotlivých půjček oproti jiným, ale také správnost uváděného RPSN a poskytovaných informací ze strany poskytovatelů. V závěru práce jsou porovnány zjištěné výsledky.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses