Zajištění a vymáhání pohledávek v českém právním řádu - Horáková, Petra; Buus, Tomáš, 1977-; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Práce se zabývá problematikou zajištění a vymáhání pohledávek v českém právním řádu. Cílem práce je poskytnout ucelený pohled na problematiku zajištění a vymáhání pohledávek a upozornit věřitele na možnosti zajištění a vymáhání pohledávek a usnadnit tak jejich orientaci v dané problematice. Práce člení pohledávky, řeší vhodné zajištění dle typu pohledávky, nabízí srovnání vymáhacího procesu formou soudního řízení nebo mimosoudního vymáhání. Poukazuje na faktory a metody určení hodnoty pohledávek v případě postoupení pohledávky nebo ponechání pohledávky ve svém portfoliu až do doby jejího vymožení, představuje tvorbu opravných položek a klade důraz na poznání potencionálního dlužníka v rámci řízení pohledávek.
Vedoucí práce: Tomáš Buus
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses