Zdanění kryptoměn - Dušek, Tomáš; Zídková, Hana; Čejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce „Zdanění kryptoměn“ se zabývá problematikou zdanění příjmů z transakcí s kryptoměnami. Práce se zabývá technologickou, ekonomickou a právní podstatou kryptoměn, analyzuje režim zdanění v České republice a komparuje jej s režimem zdanění ve vybraných státech – Švédsku, Spolkové republice Německo a Slovenské republice. Na základě komparace jsou vydána doporučení pro úpravu české legislativy ve vztahu ke kryptoměnám a na modelových příkladech je demonstrováno, jak se aktuálně zdaňují příjmy z kryptoměn v různých situacích v České republice.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses