Komparace zdanění příjmů právnických osob v České republice a v Kanadě - Němcová, Viktorie (2020)
Tato diplomová práce se zabývá korporátní daní, konkrétně komparací pravidel zdanění korporací v České republice a v Kanadě. Cílem práce je porovnat přístup ke zdanění příjmů právnických osob a zdanění pasivních příjmů v obou státech, a poukázat na hlavní rozdíly daňových systémů v těchto oblastech. Na základě komparace bude potvrzena nebo vyvrácena testovaná hypotéza, podle které uplatňuje daňový systém Kanady vyšší míru zdanění než český daňový systém, a to jak ve vztahu ke korporátní dani, tak ve vztahu ke zdanění pasivních příjmů. Diplomová práce dále na základě komparace stanovuje možná doporučení pro českou daňovou legislativu.